Zen Cooking Seminar
kursus toimub männiku metsatalus 7.-11. juulini, 15.00-18.00 12. juulil esitletakse oma tegemisi festivali avatud laval.

"Sündisin 1948. a. Tokyos Jaapani
ametiühingute juhi perekonnas. Ema oli raamatutoimetaja ja jaapani
traditsioonilise muusika esitaja. Aastal 1964, kui ma olin 16, sõitsin ma isa
toetusel Hiinasse õppima taichid ja qigongi.
Aastal 1968 olin ma üks üliõpilasliikumise
juhte Waseda Ülikooli juures, mida nimetati n.ö. „sektita radikaalide“
(„non-sect radical“) liikumiseks. Olin Zenkyoto liikumise eestkõneleja. 1970
andsin ma välja oma kaks esimest raamatut. Esimene rääkis maailma üliõpilasliikumisest,
teine rääkis diskrimineerimisest kaasaegses Jaapani ühiskonnas. Hiljem olen ma
kirjutanud üle saja raamatu, põhiteemadeks ajalugu, sotsioloogia, poliitika,
antropoloogia, keha-mõistus, qigong, psühholoogia, elustiilid ja kokandus.
1970ndate keskpaigast õpetan ma taichid ja qigongi. 1980 asutasin ma Kyoto
Qigongi Kooli, kaks aastat hiljem Kobe Qigongi Kooli. 1987 asutasin Kansai
Qigongi Assotsatsiooni. 1993. a. töötasin ma Jaapani televisooni saates
õpetajana.
Hetkel olen Qigongi Kultuuri Instituudi esimees, Jaapani Qigongi
Tervise Assotsatsiooni president ja Rahvusvahelise Qigongi Ühenduse
sekretäriabi.
1987 külastasin ma esimest korda Soomet, hiljem olen ma seal
käinud palju kordi ja mul on Soomes palju sõpru. Samal ajal olin ma ka esimest
korda Eestis, mille tulemusena sündis väike raamat eestlaste laulvast
revolutsioonist. 2006. a. alustasin ma qigongi täistreeningu salvestamist DVD
ja teksti vormis. Hetkel on see saadaval ainult jaapanikeelsena, aga tulevikus
on soov teha ka versioon inglise või mõnes muus keeles."
LOENG ZEN PRAKTIKA KOKANDUS 7/07 zen budism sissejuhatus zen-i riis ja soja 8/07 qigong ja zen zen-qigong ja tindai meditatsioon miso supp ja tofu-roogade valmistamine 9/07 kalligraaafia, muusika harjamise kogemus keetmine, sügav ja joonistamine zen kultuuris praadimine 10/07 füsioloogia ja muusikaline meditatsioon zen pidu kokandus eesti zen füsioloogia stiilis 11/07 zen igapäevaelus vipassana meditatsioon originaalne zen / kokanduse täiskursus
zen-kokandus tuli jaapanisse hiinast 1400 aastat tagasi. jaapani koostisosade ja oskusteabega saavutas see varsti suure populaarsuse. algselt praktiseeriti zen-kokandust ainult budistlikes templites, kus preestrid üksteisele toitu valmistasid. vähehaaval levis see rahva hulka. edo perioodil (1600-1868) võttis valitsus omaks budistliku mõtteviisi ja keelas lihasöömise. paikades, kus kala polnud kättesaadav oli vegetaarne kokandus ainus valikuvõimalus. zen-kokanduse peamised ideed on järgmised: 1. tunda kurbust, et pole võimalik elada teisi tapmata. tunda rõõmu võimalusest lasta teistel elada eneses. 2. tunda söömise läbi ühtsust loodusega, nii palju kui võimalik, lasta toidul kasvada kodukoha lähedal ja käia kaasas aasta-aegadega. 3. süüa peamise toiduna riisi ja ube, et säilitada kehalist tervist ja meelerahu. 4. mediteerida süües maailmast ja enesest. seminari eesmärk koos tausta-alase loengu, zazeni ja kokanduse praktikaga on anda teemast ülevaade. läbi joonistamise, kalligraafia ja muusika, mis mõjutavad mitmeid elu valdkondi, on võimalik zen-i mõtteviisi paremini mõista.
|